Participatiehuis en lunchroom in Best

Start bouw verwacht 2017
Opdrachtgever Cello zorg
Constructeur Van de Laar
Interieurarchitect Sheryl Leysner
Installatieadviseur LTC&C

Ateliereen begeleidt de bouwplannen van Zorginstelling Cello in Best. Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Bij molen De Volharding ontwikkelt zij een lunchroom en participatiehuis voor haar cliŽnten.

Eťn deel van het plan betreft de herbestemming van het oude molenhuis. Dit wordt een lunchroom, waarbij het gebouw aan de buitenzijde grotendeels intact blijft. De kopgevel van het molenhuis wordt vernieuwd en krijgt een meer sprekende en transparante gevel met de nieuwe entree. Binnen komt er een grote vide, zodat er een ruimtelijk interieur ontstaat met een mooi zicht op de molen. Het pleintje wordt vernieuwd en er komt een gezellig terras waar het heerlijk vertoeven wordt.

Voor het participatiehuis wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. Het wordt een soort atelier waar de clienten van Cello werkzaamheden op verschillende niveaus kunnen doen. Een grote, flexibele ruimte wordt visueel opgedeeld door de vorm van het dak. CliŽnten kunnen werken met uitzicht op de molen of meer beschutting zoeken achterin het gebouw. Het participatiehuis krijgt een markante voorgevel aan het nieuwe pleintje, gericht naar de molen. De lunchroom en het participatiehuis krijgen dezelfde materialisering, zodat het meteen duidelijk is dat beide gebouwen bij elkaar horen.