Lunchroom en werkplaats in Best

Opgeleverd 2017
Opdrachtgever Cello zorg
Aannemer Bouwbedrijf Baten BV
Interieurarchitect Sheryl Leysner

Ateliereen heeft de bouwplannen van zorginstelling Cello in Best begeleid. Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Bij molen De Volharding heeft zij onder de naam EEHT een lunchroom en werkplaats voor haar cliŽnten gerealiseerd.

Eťn deel van het plan betreft de herbestemming van het oude molenhuis. Hier is een lunchroom van gemaakt, waarbij het gebouw aan de buitenzijde grotendeels intact is. Alleen de zijgevel is volledig vernieuwd en getransformeerd naar een sprekende en transparante entree voor de lunchroom. Bij binnenkomst is er een grote vide en voelt het interieur ruimtelijk en licht, met als bonus een mooi uitzicht op de molen. Het pleintje is ingericht met groen en een gezellig terras.

Voor de werkplaats is een nieuw gebouw gerealiseerd, waar de cliŽnten van Cello werkzaamheden op verschillende niveaus kunnen doen. Een grote, flexibele ruimte wordt visueel opgedeeld door de vorm van het dak. CliŽnten kunnen werken met uitzicht op de molen of meer beschutting zoeken achterin het gebouw. De werkplaats heeft net als de lunchroom een markante voorgevel aan het vernieuwde pleintje, gericht naar de molen. De gebouwen vormen samen met de molen een mooi, nieuw ensemble.