Uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Opgeleverd 2017
Opdrachtgever Recreatieschap Rottemeren
Aannemer Aannemingsbedrijf Damsteegt B.V.
Constructie Verplak ingenieurs

Op heuvel B van het Hoge Bergse Bos is een 22 meter hoge uitkijktoren geplaatst die de onlangs gerenoveerde recreatieberg af maakt. Deze toren in Bergschenhoek is ontworpen als een 3 dimensionaal labyrint waarbij bezoekers uitzicht hebben vanaf verschillende hoogten en in verschillende richtingen.

Er zijn twee routes mogelijk naar boven. Deze sluiten aan op de inrichting van de berg met de twee hoofd aanlooproutes. De toren is opgebouwd uit gelijke trapsegmenten met daartussen kleine en grotere bordessen. De wens om op verschillende hoogten een uitkijkplatform te hebben en op verschillende hoogten de mogelijkheid om een tokkelplatform kon op deze manier makkelijk gerealiseerd worden.

De hoofdconstructie is een raamwerk van wit gecoate, stalen kolommen en trapbomen. Deze staat als een sculptuur op de top van de berg. De relingen zijn in hout uitgevoerd. Ze vormen zo een mooi contrast met de constructie en zorgen voor een zachte uitstraling.